Fotografera dina smycken

Solen tittar fram och du tänker direkt att det är perfekt ljus för att fotografera dina smycken så du plockar fram kameran och en vit bakgrund att lägga smycket på och så börjar du smattra i kameran. När du sen tittar på bilderna så tycker du att nåt inte är helt rätt men eftersom du inte vet vad så vet du inte heller hur du kan göra annorlunda.

Här kommer ett enkelt knep som funkar varje gång!

Solen är bra för fotografering, absolut. Men det du vill göra är att mjuka ner den och inte ha direktljus på. Det gör även skillnad om ljuset slår rakt frampå smycket eller bakifrån eller ifrån sidan.

På bilden här ovan så har jag låtit ofiltrerat solljus slå bakifrån på detta smycke och även om effekten är ganska cool, så ser man inte mycket av smycket pga skarpa skuggor och färgerna har också försvunnit.

På bilden ovan har jag filtrerat solljuset med hjälp av en gardin, som du ser så gjorde det väldigt mycket men det är fortfarande skuggor och ljusblänk som tar över lite.

Nu börjar det likna nåt! På bilden ovan har jag filtrerat solljuset ännu en gång med ett vanligt vitt skrivarpapper. Smycket ligger på pappret och jag böjde bara pappret över lite. Se nedan

Ett superenkelt knep som tog bort alla skarpa skuggor och ljusblänk!
Självklart kan det variera beroende på typ av smycke och hur du vill att det ska se ut, men att ha detta i bakhuvudet kan vara en bra början.

I denna video visar jag hur effekten försvinner direkt pappret böjs över smycket

Bilden här nedanför är en redigerad bild av slutresultatet som visar att på detta sätt får du en bra grund för att skapa bilder som ett proffs.

Lycka till!